Tarraco Arena

Diuen algunes cròniques que la construcció de la Plaça de Braus de Tarragona, actual Tarraco Arena, va començar a gestar-se allà pel 1881. La idea va sorgir del cap de Félix Donoso, que havia estat alcalde de Tarragona durant la Primera República, i en poc temps se li va fer l’encàrrec a Ramon Sales Ricomà, considerat el millor arquitecte de l’època de la ciutat de Tarragona.

Així doncs, es va començar a construir un edifici sobre l’espai ocupat anteriorment pel baluard d’Orleáns, als afores de la ciutat. Era un punt encara deshabitat, però molt ben comunicat, ja que molt a prop estava l’encreuament entre les carreteres de Reus i Valls. El permís de l’Ajuntament per aixecar-la va arribar el febrer de 1883 i la plaça es va inaugurar per les festes de Santa Tecla, a mitjans de setembre.

Encara així, un dels aspectes més destacats és que la plaça, amb una capacitat inicial de 17.000 espectadors, va ser una de les primeres obres del Nou Modernisme a les comarques de Tarragona.

La seva construcció va deixar un important deute entre els seus constructors.

Finalment va anar a parar a les mans d’un banc que va fer fallida i quan ja començaven a circular rumors sobre un possible enderrocament, l’any 1949 ho va comprar la Diputació de Tarragona per 1,5 milions de pessetes.

Dos anys després va començar l’època daurada de la plaça i milers de persones van passar per les seves graderies per veure als millors torers del món.

A part, des de l’any de la seva construcció fins avui, la Plaça de Toros de Tarragona ha estat escenari d’espectacles i festivals de totes classes: curses de braus, circ, teatre, festivals, reunions, sardanes o cabezudos, entre molts altres esdeveniments.

La plaça disposava de 3 pisos (dos superiors coberts) i un rodó de 55 m de diàmetre. La construcció dels murs es va executar en pedra blanca del país, maons vermells i la façana era de planta poligonal de 48 costats i amb un diàmetre de 95 m.

 

Serveis

Sopars de Gala, Congressos, Fires i Presentacions, Esdeveniments temàtics, Concerts, Shows en directe, Musicals, Espectacles de circ, Esdeveniments esportius…

Misió

Dinamitzar un espai únic al sud d’Europa, essent líders en la programació d’activitats culturals, empresarials i d’oci. El nostre valor diferencial és crear experiències inoblidables pels nostres clients, gràcies a la versatilitat del recinte, la seva cúpula retràctil i la gestió integral, personalitzada i proactiva de tot l’equip.

Filosofia

Som un espai de grans dimensions, molt versàtil i confortable en el qual proposem un gran ventall de possibilitats i opcions per poder gaudir de cada un dels serveis que oferim dins les nostres instal·lacions. 

 

Què diuen de nosaltres?